jarmoleinio

Kuralle kilpailtu teleoperaattoribisnes

Olen erinäisistä syistä joutunut asioimaan viime aikoina teleoperaattoreiden kanssa. Tiedäthän tämän alan, jossa asiakkaan yhteydensaanti on tehty mahdollisimman vaikeaksi. On uskomatonta, miten asiakkaat tänä päivänä hyväksyvät tällaisen tilanteen mukisematta.

Olisi mielenkiintoista näin eläköityneenä palkitsemiskonsulttina tietää, millaiset kannustinpalkkiot Elisa on määritellyt myyjilleen myymälöissä. Et voi asioida heidän kanssa mitenkään ilman, että sinulle kaupataan agressiivisesti ElisaViihdettä. Viimeksi kun WLAN- modeemini osoitti vanhenemisen merkkejä, yritin ostaa uutta Elisan myymälästä. Kun liittymä on vaimoni nimissä, niin minulle kerrottiin ensimmäiseksi, etten voi tehdä mitään.  En siis halunnut tehdä liitymälle mitään, vain vaihtaa modeemin. Pitkän keskustelun jälkeen myyjä olisi voinut tilata minulle uuden modeemin, mutta osin tietoja pimittäen ja harhauttaen hän yritti edelleen väkisin myydä minulle ElisaViihdettä, jonka ostosta siis vaimoni olisi pitänyt päättää. Tilanne ei ollut uusi ja jo aiemmin olimme päätyneet siihen, ettemme halua ElisaViihdettä.

No kun sitten päädyin netin kautta tilaamaan uuden modeemin Elisan tai Saunalahden verkkokaupasta, niin erinäisten osoitesotkujen jälkeen päädyimme Itellan kanssa selvittelemään tilauksen perilletoimitusta. Kun Itella kehoitti olemaan yhteydessä Elisaan, niin arvaa löytyikö jostain edes sähköpostiosoitetta saati mitään puhelinnumeroa. Ei. Lopulta jouduin laittamaan viestin normaaliin asiakaspalveluosoitteeseen, josta automaattivastaus oli, että vastaamme noin viiden työpäivän kuluessa. Siis teleoperaattorin online-bisneksessä!

Yritän kaikin keinoin välttää asiointia teleoperaattoreiden kanssa.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (11 kommenttia)

Käyttäjän jperttula kuva
Juhani Perttu

Nykyään Elisa ei enää harrasta puhelinmyyntiä, vaan kertoo päivittävänsä nettiliittymiä, ja jos "päivitykseen" suostuu niin se käytännössä tarkoittaa jonkun uuden palvelun myyntiä kahden vuoden sopimuksella.

Käyttäjän jarmoleinio kuva
Jarmo Leiniö

Kiitos Janne kommentista. Yritin löytää jotain yhteystietoa Elisan "toimituksen seurannasta", jossa liikuin, mutta olisi pitänyt älytä hakea sitä jostain kauempaa. Eli yhteystietoja saa hakea.

Käyttäjän erlandsalo kuva
Erland Salo

"Tiedäthän tämän alan, jossa asiakkaan yhteydensaanti on tehty mahdollisimman vaikeaksi."

Tiedänhän ainakin minä. Katkerasta kokemuksesta, joka kitkeröitti minut.

Käyttäjän tuomasheikkila kuva
Tuomas Heikkilä

itse teleoperaattorilla myyjänä olleena voin sanoa että provikka palkka ja mitä kalliimpi palvelu sitä parempi provikka.

ja elisallahan ei ole omia myyjiä vaan nämä ovat henkilöstövuokraus firmojen väkeä pätkäsopimuksella ja tiedolla että jollet myy tarpeeksi sinut voidaan potkia pihalle...siksi yrittävät agressiivisesti saada isompia tuotteita myytyä.

Käyttäjän jarmoleinio kuva
Jarmo Leiniö

Tuomas, onko tosiaan niin, että Elisan myymälöiden myyjät ei ole omia työntekijöitä? Jos näin, niin ymmärrän vielä paremmin tuon aggressiivisuuden.

Käyttäjän tuomasheikkila kuva
Tuomas Heikkilä

nämä ovat tosiaan vuokratyöläisiä. ja vuokratyöläisillä ei ole irtisanomissuojaa, eli asiakasfirma voi koska vaan ilmoittaa henkilöstöfirmalle ettei tarvitse kyseisen henkilön palveluita enään mikäli tämä ei myy tarpeeksi.

Käyttäjän jarmoleinio kuva
Jarmo Leiniö

Eipä siis ihme. Se aggressiivisuus on nimittäin vastenmielistä, kun myyjä selvästi pimittää asioita ja puhuu puolitotuuksia. Kerran aiemmin myyjän toiminta on aiheuttanut meillä koko laajakaistaliittymän katkaisemisen ja tietoturvan häviämisen.

Käyttäjän Tronic kuva
Lasse Kärkkäinen

Sellaista palautetta Elisalle, jos joku tätä nyt sattuu lukemaan, että otan kyllä mielelläni sen Viihteen, tai Soneralta tai keneltä vaan vastaavan, kunhan palvelun taso ylittää sen mitä saa ilmaiseksikin. Nyt nämä palvelut eivät sitä tee.

Peruskanavien luulisi sisältyvän perushintaan. Katselun pitäisi onnistua selaimella tietokoneelta käsin ilman erillisiä laitteita (ellei sitä "digiboksia" välttämättä halua). Muita toivottuja ominaisuuksia ovat HD-kuva (riittävällä bitratella niin ettei se ole pelkkiä laatikoita ja mössöä) ja lähetyksen salliessa 5.1-äänet.

Tiedän kyllä, että homonaamaiset tekijänoikeusjärjestöt ja omaa etuaan ymmärtämättömät mediayhtiöt ovat nihkeitä hyväksymään katselua ilman ties mitä estojärjestelmiä, ja tallennusmahdollisuuksiakin pitää keinotekoisesti rajoittaa. Isolla teleyhtiöllä kuitenkin pitäisi näissä sopimusneuvotteluissa olla munaa käyttää painoarvoaan ja sanoa että palvelu toteutetaan niinkuin se on kaikkien kannalta mielekkäintä toteuttaa, eli ilman DRM:ää. Kyllä sellainen sopimus on kirjoitettavissa, että sekin onnistuu. Palvelun käyttöarvo nousee samantien ja sehän tarkoittaa kaikille lisää fyrkkaa.

Jos joku haluaisi ne leffat ja sarjat piraattikopioida niin ne saisi kyllä paljon helpommin ladattua torrentilla jo kuukausia aiemmin kuin niitä TV-kanavillamme esitetään. Ja poikkeuksetta huomattavasti paremmalla laadulla.

Käyttäjän KariLaitinen kuva
Kari Laitinen

Luontoliitto piti 28.11. "Älä osta mitään"-päivän. Tarkoituksena on saada ihmiset huomioimaan nykyisiä kulutustottumuksia jne.

Puhelinmyyjille voisi lanseerata samaan kulutusteemaan liittyen "Älä myy mitään"-päivän (vaikka 365 kertaa vuodessa)

nimim. Huonoja kokemuksia operaattorin vaihdoksesta!

Käyttäjän erlandsalo kuva
Erland Salo

Hyvä Lasse Kärkkäine. Avaa tuota ja muutakin ilmaisua hieman: "...homonaamaiset tekijänoikeusjärjestöt... "

Olen yksinkertainen enkä ymmärrä, mutta haluaisin ymmärtää.

Käyttäjän KalervoNiementaus kuva
Kalervo Niementaus

Itse en kyllä oikein ymmärrä tätä vinkunaa näistä palveluista. Jos mies ei saa ostaa itselleen modeemia ilman vaimon lupaa, niin onko se operaattorin vika? Normimodeemin voi ostaa gigantista, veikon koneesta, anttilasta..ainut mitä operaatioon tarvitaan on käteinen, tahi maksukortti.
Itsellä tällä hetkellä Soneralta viihde..puoli vuotta ilmaiseksi, toimii tabissa, tietskalla, luurissa..kuvan saan telkkuun jne. HBOn sarjat samaan hintaan ja ei kun katsomaan.

Toimituksen poiminnat